Галерея «Мистецтво Слобожанщини» запрошує на виставку театральної фотографії переможців конкурсу «5-а стіна. Театри Харківщини»

01.08.2019 17:25   -
Автор:
В дивовижну подорож по театрально-фотографічному світу із задоволенням і запрошують глядачів Сергій Лошатинський, Катерина Погрібна і Маргарита Корнющенко.
Нагадаємо, конкурс театральної фотографії «5-я стіна. Театри Харківщини» був проведений у 2017 році Харківським обласним організаційно-методичним центром культури і мистецтва. Переможцями конкурсу стали Катерина Погрібна в номінації «Вистава» з роботою «Самотність удвох» (Харківський академічний російський драматичний театр ім. О. С. Пушкіна, вистава «Ляльковий дім» 2017 р.), Маргарита Корнющенко в номінації «За лаштунками» з роботою «Театральне задзеркалля» (Харківський театр для дітей та юнацтва, вистава «Золотоволоска» 2017 р.) і Сергій Лошатинський в номінації «Акторський портрет» з роботою «Генріх VIII» (Харківський театр «Мадригал», вистава «Королівські ігри» 2017 р.).
На виставці будуть представлені роботи, виконані в театрах Харкова в різних жанрах: це і роботи, зроблені безпосередньо під час вистави, і акторські портрети, і «закулісся», і навіть театральні фантазійні композиції. Експоновані світлини, не зважаючи на досить складну специфіку зйомок в театрі, мають високу якість з високими естетичними характеристиками, а також відображають індивідуальний творчий погляд кожного фотографа.
Наприклад, одна з авторів Маргарита Корнющенко присвятила свою частину експозиції тільки одній, кращій на її погляд роботі режисера Олександра Ковшуна – виставі «Замок» за романом Франца Кафки в Харківському театрі ім. Шевченка – і назвала свою частину експозиції «ЗАМОК, який збудував К.». В цій назві літера «К» має декілька сенсів – це і автор роману Кафка, і його головний герой, позначений автором лише цією літерою, і сам Олександр Ковшун.
Під час роботи фотовиставки переможців конкурсу «5-а стіна. Театри Харківщини» відбудеться ряд культурологічний заходів:
8 серпня о 17:00 – урочисте відкриття виставки 3-х переможців конкурсу «5-а стіна. Театри Харківщини» Маргарити Корнющенко, Катерини Погрібної та Сергія Лошатінского.
9 серпня о 17:00 – урочисте відкриття персональної виставки живопису Генадія Валевахіна «Кольорова наснага».
14 серпня в 17:00 – перегляд відеозапису концерту світового рівня «Володимир Співаков (скрипка) «Тому, що люблю»!» з колекції Е.Г. Чайки.
15 серпня в 17:00 –лекція на тему: «Фотографія в ХІХ столітті від технології до мистецтва. Частина 1». Лектор Харіна Юлія.
20 серпня о 17:00 – Лекція з циклу «Eх libris Михайла Красикова про мистецтво». Тема: «Люди старого Харківського університету». Частина 3.
22 серпня в 17:00 – творча зустріч з авторами фотовиставки 3-х переможців конкурсу «5-я стіна. Театри Харківщини» Маргаритою Корнющенко, Катериною Погрібною та Сергієм Лошатинським.
Адреса: Україна, м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи);
Час роботи виставки: ВТ-СБ, 11:00-19:00.