Фотохудожникам пропонують взяти участь у конкурсі, присвяченому Зінаїді Серебряковій

06.08.2019 10:15   -
Автор:
Організатори конкурсу та виставки, присвячених Зінаїді Серебряковій, – Неформальне товариство друзів Зінаїди Серебрякової, художня галерея «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, Етнографічний музей «Слобожанські скарби» ім. Г. Хоткевича НТУ «ХПІ», галерея Art KhPI.
Зінаїда Серебрякова (1884 – 1967) – всесвітньо відома художниця, яка народилася у селі Нескучне (тепер – Харківського району Харківської області). Саме тут вона створила шедеври, які стали класикою світового мистецтва. На щастя, природа, яку увічнила художниця у своїх пейзажах, чарівні ландшафти околиць Нескучного за понад сто років змінилися не кардинально, і можна, тримаючи у руках альбом з репродукціями робіт художниці, просто «увійти» в її картини.
«Ми пропонуємо фотохудожникам відправитися на фотопленер до Нескучного і спробувати відтворити втаємничену красу цих місць», – закликають організатори.
Оформлені у рамках або паспарту роботи (кількість не обмежується) приймаються на конкурс у галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 підʼїзд, 1 поверх) до 16 листопада 2019 р. Формат не регламентується. Найкращі роботи будуть представлені на виставці, яка проходитиме з 21 листопада по 14 грудня 2019 р. у галереї. Робота повинна бути підписана на звороті : прізвище, імʼя автора, назва, рік створення. Окремо подається резюме, де вказуються членство у фотоклубі чи спілці, телефон, ел. пошта.
Попередньо всі роботи та резюме надсилаються до 2 листопада за адресою: [email protected].
Довідки – за тел. : (067) 91-014-91, (066) 85-99-296 (Красиков Михайло Михайлович).
На всіх учасників виставки чекають нагороди.
Протягом 2020 р. виставка в різних форматах демонструватиметься у Художньо-меморіальному музеї І. Рєпіна в Чугуєві, Пархомівському художньому музеї ім. П.Ф. Луньова, Музеї славетних харківʼян ім. К.І. Шульженко та деяких інших закладах культури.