Друзі Зинаїди Серебрякової запрошують харків’ян на фотовиставку

18.11.2019 13:01   -
Автор:
Фотовиставка «Нескучне: фотопогляди» створена за результатами фотоконкурсу, який проводився протягом 2019 року Неформальним товариством друзів Зінаїди Серебрякової та галереєю «Мистецтво Слобожанщини».
«Нескучне — батьківщина славетної художниці, тут вона народилася, жила, створила свої всесвітньо відомі шедеври. І хоча від будинків Лансере та Серебрякових не залишилося й сліду, але природа, увічнена мисткинею, майже та сама і надихає й сьогодні художників та фотографів на творчість, – презентують організатори. – Глядач буде зачарований світлинами Володимира Оглобліна, Олени Долженко, Євгена Олексієнка, Інни Можейко та інших «мисливців за прекрасною миттю» і обовʼязково піде з виставки з гармонією в душі і радістю на серці».
Урочисте відкриття фотовиставки відбудеться 22 листопада о 17:00.
Під час роботи фотовиставки сучасних фотографів «Нескучне: фотопогляди» відбудеться низка культурологічних заходів:
27 листопада о 17:00 – лекція з циклу «Eх libris Михайла Красикова про мистецтво» на тему: «Стефан Таранушенко — лицар Культури».
28 листопада о 17:00 – цикл лекцій на тему: «Жінка біля витоків фотографії. Частина 1». Лектор Юлія Харіна.
29 листопада о 17:00 – зустріч з психологом Юлією Бєляєвою з циклу «Мистецтво жити». Тема: «Знайомство з метафоричними асоціативними картами».
4 грудня о 17:00 – цикл лекцій з мистецтвознавства «Рєпін – невідомий художник». Лекція 23. Лектор – доктор мистецтвознавства Шило О.В.
5 грудня о 17:00 – цикл лекцій з історії фотографії: «Написано світлом». Тема: «Час Федецького». Лектор – Володимир Анатолійович Оглоблін.
10 грудня о 17:00 – лекція з циклу «Eх libris Михайла Красикова про мистецтво». Тема: «Олександр Серебряков. Життя і творчість». До дня народження Зінаїди Серебрякової.
12 грудня о 17:00 – лекція Тетяни Власової: «Олександр Миколайович Бенуа. Обличчя часу».