До Харкова повертається Всеукраїнський Фестиваль вуличного мистецтва

29.10.2019 10:14   -
Автор:
У 2020 році фестиваль повертається з двома важливими нововведеннями.
«Відкриття відбудеться не в перші вихідні січня, а в другі — про це нас просили самі артисти. Так учасники встигнуть повернутися з відпочинку, роботи, свят, — пояснює голова оргкомітету фестивалю Аліна Ханбабаева. — Крім того, в цьому році ми підготуємо для учасників ряд приємних і корисних можливостей: відвідування вистав, театральні екскурсії та зустрічі з колегами».
Переможець минулого фестивалю в номінації «статичні жанри», дворазовий володар Призу глядацьких симпатій Дмитро Буйвал зізнається, що такого роду активностей йому не вистачало: «Зустрічі з досвідченими колегами, для мене, молодого артиста кілька років тому були на вагу золота, — зізнається сумчанин. — Здорово, що це стає частиною фестивалю».
Сам Дмитро в рідних Сумах реалізував давню мрію — провів схожий фестиваль вуличних мистецтв «Харитоненко Fest», на якому виступили 27 артистів. «Я буквально два тижні тому повернувся з Світового чемпіонату живих скульптур в Арнемі (Нідерланди), який, на жаль, став останнім, — розповідає артист. — Тим більше важливо, щоб на йому на зміну приходило ще більше фестивалів в різних куточках світу, в Україні в тому числі».
Підтримати розвиток вуличних жанрів і стати учасниками V Всеукраїнського Фестивалю вуличного мистецтва артисти можуть, заповнивши реєстраційну форму за посиланням. Глядачів в ТРЦ «Дафі» в Харкові і Дніпрі чекають традиційно без реєстрації.
Нагадємо, перший Всеукраїнський фестиваль вуличного мистецтва пройшов у 2015 році. За минулі роки було проведено чотири конкурси, фестиваль привернув учасників з-за кордону, правила вдосконалилися, щоб найбільш об'єктивно оцінювати виступи конкурсантів. Так, тепер переможця і двох призерів вибирають в двох номінаціях: «статичні жанри» (артисти, які працюють нерухомо, як правило, живі статуї) і «динамічні жанри» (клоуни, фокусники і т. д.). Крім того, був заснований Приз глядацьких симпатій — його володаря вибирають глядацьким голосуванням на сайті організаторів. Також для артистів, які бажають виступати у вільному графіку, є позаконкурсна програма.