Для студентів у центрі Харкова під відкритим небом зіграє оркестр

18.09.2019 15:34   -
Автор:
Студенти та представники освітянської спільноти будуть насолоджуватися творами світової класики у виконанні єдиного в Україні молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський», солістів Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Лисенко «СХІД OPERA», випускників та студентів-лауреатів Міжнародних конкурсів та фестивалів Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського.
Під відкритим небом під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України, диригента Юрія Яковенко прозвучать десять творів світової класики. Відкриється концерт увертюрою до опери «Вільгельм Тель» Джузеппе Россіні. Також під час концерту прозвучать хіти з опери «Кармен», «Севільський цирульник», «Джудіта» та відомі поп і джазові композиції.
«Цей проект вже став значущою частиною нашого життя та одним із приємних моментів на початку нового навчального року. Він об'єднує студентську молодь і допомагає їй долучитися до високого класичного мистецтва. Захід не тільки корисний, а ще й красивий і надихаючий», – розповідає голова Ради ректорів закладів вищої освіти Харківської області Віль Бакіров.
Початок акції 20 вересня о 14:00 на площі поруч з Північним корпусом Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та з готелем «Харків Палас» (станція метро «Держпром»).