30 міст та сіл України та 5 країн приєдналися до акції одночасного виконання колядки «Нова радість стала»

02.01.2019 18:00   -
Автор:

«Ми координуємось з іншими зимовими фестивалями, центрами культури інших міст, з тим, щоб в один день і час заспівали разом цю відому і улюблену багатьма колядку, — ділиться головна координаторка фестивалю, директорка організатора «Вертеп-фесту» БО «БФ «Харків з тобою» Олена Рофе-Бекетова. — Сподіваємось, що до її виконання долучаться всі учасники вертеп-параду і «Нова радість» прозвучить в Харкові більш чим в 1 000 голосів, до яких приєднаються інші міста. Хочемо, щоб вона лунала над Україною і захищала всіх як своєрідний купол добра і надії, що вкриває нашу країну».

До події долучаються творчі колективи, громадські організації й державні установи з усієї України —.від Львова, Ужгорода та Хмельницького до Полтави і Сум, а також Донецької та Луганської областей. Вже другий рік поспіль в акції буде брати участь Хмельницький камерний муніципальний хор.

Цього року всеукраїнська акція буде не тільки набагато масштабнішою, але й виходить за межі країни. До неї приєднується молодь з Німеччини, Польщі, Англії, Австрії, та Нідерландів. В польському місті Прошовіце за згодою з місцевим Муніципалітетом співатимуть колядку на великому міському фестивалі.

Кожен охочий може стати організатором всеукраїнської акції в своєму місті. Або можна приєднатися до неї, прийшовши до обраної локації в одному з тих міст, що до неї долучилися, скоріш за все, це буде місцевий зимовий фестиваль. Якщо за якихось обставин це неможливо, то де б ви не були, пропонують організатори, у суботу 12 січня о 14.30 годині маєте заспівати “Нова радість стала”, зробити під час співу відео-селфі, а потім розмістити його на своїй сторінці та сторінці Вертеп-Фест у Харкові у Фейсбуці та/або Інстаграмі https://www.instagram.com/vertep.fest з хештегом #НоваРадість, #ВертепФест2019.