Ситуація на фронті, боротьба з корупцією та нове засідання Рамштайну – головне за ніч

21.08.2023 11:48   -

У Міністерстві оборони Данії підтвердили, що разом з Нідерландами вони передадуть літаки F-16 Україні. У міноборони Данії наголосили, що у світлі жорстокої та неспровокованої агресії Росії проти України Данія та Нідерланди, за підтримки США, поділяють переконання, що продовження підтримки України є надзвичайно важливим.

Чеський уряд планує визначитися з видом підтримки українців, на яку будуть виділені кошти. Це передбачає проєкт шостої поправки до закону, відомий як lex Ukrajina, що стосується прав та обов’язків українських біженців у Чеській Республіці, повідомили в уряді країни.
Поправка також має продовжити на один рік надання тимчасового захисту, а саме до кінця березня 2025 року.

Землетрус магнітудою 5,1 стався на півдні штату Каліфорнія, США під час тропічного шторму Гіларі. Про це повідомляє видання Reuters. Епіцентр землетрусу знаходився на північ від Лос-Анджелеса в окрузі Вентура. За ним було кілька дрібніших афтершоків.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області, ворог здійснив спроби відновити втрачене положення в районі нещодавно звільненого Урожайного, успіху не мав, інформують у генштабі. За добу відбулося 32 бойові зіткнення. У Міноборони також зазначають, що ЗСУ вже звільнили 43 квадратних кілометри біля Бахмута.

Китай допомагає озброювати Росію гелікоптерами, безпілотниками, оптичними прицілами та найважливішими металами, які використовуються в оборонній промисловості.

Наступна зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн” відбудеться орієнтовно на тижні з 18-го вересня. Вона пройде на авіабазі “Рамштайн” у Німеччині, повідомив Рєзніков.
Міністр зазначив, що восени відновиться політична активність парламентів. Вони ухвалюватимуть рішення, скільки грошей треба закласти у свою обороноздатність та допомогу Україні у 2024 році.

В Україні запустять портал, де можна буде повідомити про виявлену корупцію. Повідомили у Мінцифри. Портал може з’явитися на початку вересня. Анонімні викривачі зможуть отримати 10% від предмета корупційного правопорушення після рішення суду.

ОСТАННІ НОВИНИ