Що робити у випадку «блекауту» – в центрі стратегічних комунікацій дали кілька порад (відео)

13.09.2022 16:23   -

Рашисти обстріляли критичну інфраструктуру Харківщини. Мешканці регіону кілька днів поспіль живуть з перебоями світла та води. Поки спеціалісти роблять все можливе, аби впоратися з наслідками аварії, центр стратегічних комунікацій надав кілька практичних порад, що робити у випадку знеструмлення.

Рашисти вдалися до енергетичного терору. Бійці ЗСУ крок за кроком звільняють окуповані території. І саме через вдалий контрнаступ російські агресори обстріляли критичну інфраструктуру. Вже кілька діб поспіль харків’яни та мешканці області відчувають складнощі з електропостачанням. Що робити у випадку знеструмлення та як підготуватися до ймовірного «блекауту», розповіли у центрі стратегічних комунікацій. Установа надала кілька простих порад.

На випадок зникнення електроенергії: підготуйте запас води, їжі, ліків, батарейок, ліхтариків, свічок та сірників. Щоб зберегти тепло в приміщенні, заклейте щілини у вікнах і балконних дверях, закрийте їх ковдрами.

Також на випадок зникнення зв’язку, у центрі стратегічних комунікацій радять підключитися до мережі інших операторів.

Для цього зайдіть у «Налаштування», оберіть розділ «SIM-картки», «Мобільні мережі» або «Стільниковий зв’язок», оберіть опцію «Мобільна мережа», «Підключення» або «Обрати мережу» та вимкніть автоматичний режим. На екрані з’явиться перелік доступних мереж – ви можете змінити його на одну з мереж у списку.

Також по можливості можна придбати дизельний або бензиновий генератор, що дозволить на певний час увімкнути електроенергію, поки спеціалісти усунуть аварію.