Харків і область 11 березня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

11.03.2023 12:15   -

Харків продовжує оговтуватись від масованого удару , що був завданий ворогом днями по всій Україні.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Тяжкі наслідки прильотів. По Харкові було одинадцять прильотів. Перш за все це критична інфраструктура, енергетична міста Харкова, знаєте також, що в ТЕЦ були під обстрілами. Тому є руйнування і є наслідки,над якими ми зараз працюємо.

В нічь на 11 березня було заживлено 100% абонентів Харкова. Без світла були і мешканці області.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
В області без електроенергії залишаються 15 тис. абонентів у Вовчанську, Старому Салтові та Слатиному. Але найближчим часом енергетики там також відновлять електропостачання.

Ворог продовжує масовані обстріли прикордонних населених пунктів Харківщини.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Внаслідок обстрілів с. Вільхуватка Куп’янського району пошкоджено центр соціально-психологічної реабілітації дітей та школу. Зруйновано близько 10 приватних житлових будинків. Поранення отримав 54-річний цивільний чоловік. Госпіталізований у стані середньої тяжкості.
У Куп’янську ворожими обстрілами пошкоджено щонайменше 2 приватних житлових будинки.

Як звітують рятувальники за добу сталася одна пожежа, спричинена обстрілом.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Близько 21:50, снаряд влучив на територію приватного домоволодіння у Куп’янську, виникла пожежа у господарчій будівлі.
Після її ліквідації, рятувальники відразу виїхали на перевірку місця влучання другого ворожого снаряду. Він також потрапив на приватний двір, пошкодивши будинок, паркан і надвірні забудови. Постраждалих не виявлено.

Триває розмінування. Протягом доби вилучено та знешкоджено 81 одиницю вибухонебезпечних предметів. В області все ще залишається високою мінна небезпека, застерігають уштабі оборони.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вчора, біля с. Діброва Ізюмського району 32-річний місцевий мешканець у лісі підірвався на міні “Пелюстка”. Госпіталізований з пораненням.

На лінії зіткнення , за повідомленням штабу оборони,російські окупанти вкотре намагалися вести наступальні дії в напрямку с. Гряниківка. Зазнали невдачі та відступили з втратами.