Яку допомогу надають харківським комунальникам у воєнний час (відео)

24.09.2022 14:59   -

Воєнний час – час для допомоги, так вважають у КП «Комплекс з вивозу побутових відходів». Підприємство організувало для співробітників безоплатні обіди, до того ж комунальники отримують і матеріальну допомогу.

Це їдальня комунального підприємтва комплексу з вивозу побутових відходів. Тут готують обіди для 650 співробітників. Годують комплексно та різноманітно, до меню входять і перші, і другі страви, також салати, напої та солодощі. Головне, що на обіди комунальники не витрачають з власної кишені ані копійки.

ОЛЕКСІЙ АРТИКУЛЕНКО ДИРЕКТОР КП «КОМПЛЕКС З ВИВОЗУ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ»
С начала войны было принято решение бесплатно кормить сотрудников, исходя из экономической ситуации, военной ситуации. С 8:00 до 14:00 каждый сотрудник может прийти покушать, первое, второе, компот. Всё для этого обеспечили и делается всё за счёт предприятия. Сотрудники очень хорошо это восприняли, довольны, могут и чай попить, и кофе, и покушать, повторюсь, все для этого делается, закупается.

В їдальні працює два кухаря, що організували гарячий та холодний цехи. На обід сюди приходять всі співробітники підприємтва. І вантажники, і водії, і співробітники майстерень. Саму ж традицію безоплатного харчування залишать до кінця війни, хоча, каже директор підприємства, є ідеї залишити цю практику і після перемоги. Окрім цього, працівникам КП надають і іншу допомогу, в тому числі, фінансову.

ОЛЕКСІЙ АРТИКУЛЕНКО ДИРЕКТОР КП «КОМПЛЕКС З ВИВОЗУ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ»
У нас большие планы, начиная от того, что мы материальную помощь выдаём сотрудникам, особенно тем, чьё жильё пострадало, мы помогаем с перевозкой вещей за счёт предприятия. Где жильё пострадало, где жильё перевезти, где люди боятся находится во время обстрелов, тоже перевозим в безопасное место. После войны даже есть в планах, это уже обсуждается и просчитывалось. Мы планируем даже выдавать кредиты на покупку квартир, транспорта, который пострадал особенно, тем сотрудникам, которые работают от года и больше на предприятии. Это всё будет за счёт предприятии.

Суму кредиту вже обговорюватимуть в мирний час. А щодо матеріальної допомоги, то її сплачуватимуть раз на рік у розмірі 10 тисяч гривень, компенсацію вже отримали 28 співробітників.