У Харкові перейменують драматичний театр імені Пушкіна

23.06.2022 15:11   -
Новини Харкова: Перейменування академічного російського драмтеатру ім. Пушкіна

Члени постійної комісії з питань науки, освіти та духовності Харківської обласної ради підтримали прохання колективу театру про його перейменування.  Про це повідомляють «Харьковские известия“.

На розгляд депутатів винесуть пропозицію про перейменування Харківського академічного російського драматичного театру ім. О. С. Пушкіна на Харківській академічний драматичний театр.

“У зв’язку з агресією Росії проти України, враховуючи політику Міністерства культури та інформаційної політики України з питань дерусифікації, декомунізації та деколонізації сучасної України, спрямованої на заміну радянського й російського спадку на український, очищення громадського простору від пропагандистських наративів, виникла необхідність перейменування Харківського академічного російського драматичного театру імені Пушкіна на Харківський академічний драматичний театр”, — йдеться у проєкті рішення облради.

15 червня голова Харківської обласної ради підписала розпорядження про скликання чергової XIІ сесії. Пленарне засідання відбудеться в режимі відеоконференції. Дату сесії поки не оголошували.

Раніше ми повідомляли про те, що у Харкові відкрилася благодійна виставка цифрового художника Андрія Гупса.